HUMMUS Z ČERVENÉ ŘEPY

HUMMUS-Z-ČERVENÉ-ŘEPY-2

Postup:

Omytou a neoloupanou řepu zakápneme olivovým olejem, osolíme a zabalíme do alobalu. Ve vyhřáté troubě na 190 ˚C ji pečeme doměkka cca 35 minut. Když je řepa měkká (propíchneme vidličkou), necháme ji lehce vychladnout a poté oloupejte (jde to velmi snadno). Řepy na půlky překrojíme, přidáme scezené a propláchnuté fazole, sezamovou pastu, oloupaný česnek, citronovou šťávu a vše do hladka rozmixujeme. Podle chuti osolte a opepřete.

Podáváme ho s opečenou bagetkou nebo s krekry a nakonec ho můžete ještě zakápnout olivovým olejem.

 

Ingredience: 

4 menší červené řepy
1 plechovka ATI Vegetable fazole bílé
¼ šálku HAITOGLOU seznamová pasta Tahini
¼ šálku KARPEA extra panenský olivový olej
2 stroužky česneku
ATI Lemonita citronová šťáva
černý pepř
SALT ODYSSEY mořská sůl