BRIAM

BRIAM-2Postup:

Troubu předehřejte na 200 °C. Promíchejte rajčata a protlak s vodou a olivovým olejem, osolte a opepřete a větší část vlijte do pekáčku či zapékací misky. Na omáčku vyskládejte střídavě plátky brambor a cukety, posypte cibulí a česnekem a zlehka osolte a opepřete. Zasypte petrželkou, přelijte zbylou rajčatovou směsí a vložte do trouby. Pečte zhruba 1 hodinu, až povrch ztmavne. Pokud bude tmavnout příliš brzy, zakryjte vršek pekáčku alobalem. V polovině pečení můžete podlít zeleninu omáčkou, pokud je suchá. Dobrou chuť!

 

Ingredience:

400 g Rajčata krájená ATI Vegetable

1-2 lžíce rajčatového protlaku rozmíchaného ve 150 ml vody

200 ml olivového oleje Karpea

Mořská sůl FLEUR DE SEL SALT ODYSSEY

Čerstvě mletý pepř

1 kg brambor, nakrájených na 1 cm plátky

2-3 cukety (800 g), nakrájené na plátky

1 cibule, nakrájená na plátky

2 stroužky česneku, nakrájené na plátky

1 hrst nasekané hladkolisté petržele